Woon-zorgcomplex

Onlangs is een van onze projecten, gelegen in het centrum van Amersfoort, opgeleverd. Dit project omvat een transformatie van een voormalig kantoorpand tot een woon-zorgcomplex met 40 levensloopbestendige studio’s.

Het woon-zorgcomplex behoort daarmee bij een verzameling gebouwen ‘de Soeverein’ genaamd. Deze verzameling van gebouwen, waaronder appartementen en stadswoningen, is destijds onder ‘warme’ architectuur gebouwd. Gedurende de transformatie is deze warme architectuur de leidraad geweest voor de indeling en inrichting van het woon-zorgcomplex.

Warm en gezellig

Door de gunstige ligging van het woon-zorgcomplex zijn alle voorzieningen binnen handbereik. Zo is de supermarkt om de hoek en is het centrum van Amersfoort op loopafstand. Binnen het woon-zorgcomplex zijn diverse gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd, waaronder 2 gemeenschappelijke woonkamers en een gezamenlijke binnentuin.

Duurzaam en innovatief

Als het gaat om duurzaamheid heeft ook het woon-zorgcomplex een stap in de goede richting gemaakt. Zo is het hele pand voorzien van vloerverwarming welke wordt aangestuurd door een warmtepompinstallatie. Deze warmtepomp zorgt, in combinatie met zonneboilers, voor de warmtapwatervoorziening. Verder zijn zonnepanelen toegepast om het pand zelfvoorzienend te maken in de energiebehoefte.

Salix Projectpartners heeft voor de opdrachtgever het totale traject verzorgd, van initiatief tot realisatie en oplevering.

  • Opdrachtgever GGZ-instelling regio Amersfoort
Meest recente

Blog artikelen

22 december 2023

Fijne feestdagen!

Salix Projectpartners wenst u fijne feestdagen en een gelukkig en duurzaam 2024!

Lees meer
08 september 2023

Hofwoningen Heindertweg Aarle-Rixtel

Wellicht heeft u de berichtgevingen gelezen in het Eindhovens Dagblad en Mooilaarbeek, de herontwikkeling aan de Heindertweg wordt steeds concreter. Er is een keuze gemaakt om over te gaan van…

Lees meer
Duurzaamheid is geen begrip maar een mindset - Frits Dijsselblom
Lees over

Salix Projectpartners

Wij vertellen u graag meer over hoe Salix Projectpartners werkt. Voor het volledig ontzorgen en adviseren van de klant op het gebied van al zijn bouwvraagstukken hebben is een gedegen bedrijfsstructuur vereist. Salix als bouwadviesbureau bouwt voortdurend verder aan, en mét zijn eigen filosofie.

Lees meer

Onze partners